17. 2. 2020 - Vojtěch Cigl

Turnaj mladšího dorostu v Litovli 15.2.2020

Report z turnaje mladšího dorostu v Litovli, na kterém se naši borci umístili na prvním místě.

V sobotu 15.2.2020 před zápasem extraligy se Zubřím jsme se vydali na zimní turnaj mladšího dorostu v Litovli, kde nás čekali zajímaví soupeři. Na turnaj s námi opět jelo pět hráčů z týmu Bohunic. Perfektně tato spolupráce funguje, velké díky brankaři Kryštofovi Koukalovi, který nám velmi pomohl. Naši brankaři mají za sebou marodku, tak doufám, že na dalším turnaji už budou síly spojené. Kluci už se znají z minulého turnaje, takže v sobotu už spolupráce na hřišti odsýpala přesně podle trenérů. Svoji disciplinovaností a vytrvalostí si kluci vybojovali v nelehkých utkáních nádherné 1.místo.

V prvním zápase s Horkou na Moravě se jak se říká rozcvičili. O poločase jsme mohli vidět skóre 14:0 pro nás a s výsledkem 27:4 jsme si připsali první 2 body. Ale už v druhém zápase nás čekala nelehká úloha, když jsme se na hřišti potkali s domácí Litovlí. Ještě o poločase nebylo vše jasné, když za tabuli svítilo skóre 9:7. Kluci systematicky důslednou obranou a rychlými protiútoky vybojovali zasloužené vítězství 17:12.
Třetí zápas nás čekal s Velkou Bystřicí. Trenéři věděli, že je čeká těžký úkol a v poločase 11:11 bylo potřeba zavelet a dát jasné pokyny, co s tím uděláme, abychom si připsali další vítězství. Nakonec se rozpaky z prvního poločasu rozplynuly jako pára nad hrncema po přidávání jednoho gólu za druhým jsme opět došli k vítězství poměrem 23:19.
Jako poslední zápas nás čekala Karviná, náš nejobávanější soupeř. Hned od začátku bylo naprosto jasné, že to nebude vůbec jednoduché. Celý zápas se nám dařilo držet jednobrankový náskok. Kluci museli prokázat obrovskou bojovnost, disciplínu v útocích a nejtěžší úkoly nás čekaly v obraně. Karviná hrála velmi tvrdou házenou, ale tak už to v tomto sportu prostě je. Naši borci se s tím poprali na jedničku. Ještě minutu před koncem nebylo vůbec jasné, kdo vyjde z tohoto zápasu jako vítěz. Nakonec se nám podařilo udržet dokonalou obranu, brankař perfektně zachytal a výsledek 14:14 byl nad naše očekávání.
Z turnaje jsme spěchali na utkání extraligy se Zubřím do Brna a to, že jsme se umístili na prvním místě rozhodl poslední zápas Karviné s Litovlí, která nedokázala skórovat tak, aby měli lepší skóre než my, skončili tak na druhém místě.
Děkujeme Litovli za super turnaj. Opět jsme se mohli přesvědčit, že když se spojí 2 brněnské týmy a potkají se na jednom hřišti, tak rozhodně máme na to, abychom hráli 1.ligu.
Klukům a trenérům patří velká pochvala, za super turnaj. Na Pragáči opět spolu SKKP Handball Brno a Tatran Bohunice. Jsme přesvědčeni o tom, že propojení a spolupráce s ostatními kluby by jasně mohlo dostat dorostenecké týmy do 1.ligy. Věříme v tuto věc a doufáme, že se opět do Brna vrátí 1.liga!


fotky z turnaje zde