středa 24. 2. 2021 -

Kénik poráží Kopřivnici a šance na play-off stále žijí

MSH Stará Vodova
středa 24. 2. 2021 | 18:00

SKKP Handball Brno

34:30
(18:13)

KH ISMM Kopřivnice

TOP 3 střelci

Sekulić 10, Jezdimirović 7, Arsenić 6

Sestava

Pšenica, Gourgoumis, Bavlnka - Hastík, Kolečkář, Číž, Sekulić, Dostalík, Žvak, Arsenić, Ženatý, Flajsar, Václav V., Jezimirović, Šipka, Burget

Vyloučení

7:5

Sedmimetrové hody

2/2 - 5/2

Diváci

0

TOP 3 střelci

Gřes 10,Hanus 6, Fulnek 5

Sestava

Ignasi, Žingor - Fulnek, Bukovský, Střelec, Petřík, Brito, Ježek, Doležel, Hanus, Zima, Polcar, Gřes, Hardt, Chalupa

Házenkáři Králova Pole urvali v důležitém utkání s Kopřivnicí dva body a udrželi si naději na play-off. Další utkání nás čeká už tuto sobotu v 17:00, kdy se na Staré hale Vodova odehraje Šalina derby s Maloměřicemi.

V Králově Poli se očekávala velká bitva. Potkaly se totiž dva celky, které bojují o play-off. Pokud by brněnští házenkáři prohráli, na postup mezi elitních osm týmů české extraligy by mohli zapomenout, což se velmi dobře uvědomovali. Dle toho také vypadal začátek utkání. Domácí do duelu vlétli jako uragán, když po brankách tří srbských hráčů Sekuliće, Šipky a Jezdimiroviće vedli v 7. minutě už 5:1. Kopřivničtí hráči ale zabrali, snížili na rozdíl dvou branek a snažili se s Kénikem držet krok. To se jim dařilo pouze do 17. minuty, poté si královopolští házenkáři postupně brali svůj pěti brankový náskok zpět a udrželi ho až do konce prvního dějství.

Gólový účet druhé půle otevřel z levého křídla Radek Flajsar, o čtyři vteřiny později ovšem následovalo vyloučení domácího Žvaka, které využil přesnou střelou hostující Gřes. Kopřivnici se dostala do tempa a po dvou brankách Hanuse a přesných zásazích Doležala a Ježka prohrávala v 37. minutě pouze o dvě branky. Opakoval se ovšem scénář z prvního poločasu a vzápětí přišla smršť branek do svatyně hostů, a i díky dobrým individuálním výkonům Pšenici, Jezdimiroviće, Arseniće a Sekuliće, Kénik vyhrával v 43. minutě o osm branek 26:18. Hosté i přes veškerou snahu zvládli výsledek pouze zkorigovat na rozdíl čtyř branek, což jim dává výhodu v podobě lepšího vzájemného skóre v případě rovnosti bodů Brna s Kopřivnicí po konci základní části. To nic ale nemění na tom, že po tomto důležitém utkání si Kénik připsal dva body do tabulky a stále má naději na play-off.
ROBE Aréna Zubří 
sobota 13. 4. 2024 | 18:00

HC Zubří
31:24
(15:13)

SKKP Handball Brno
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno