středa 19. 10. 2022 - | Filip Chalupa

Postupujeme do čtvrtfinále Českého poháru

hala Frýdek-Místek
středa 19. 10. 2022 | 19:00

Pepino SKP Frýdek-Místek

28:32
(13:15)

SKKP Handball Brno

TOP 3 střelci

Mlotek S. 5, Mazur 4, Choleva 4/2

Sestava

Bartoš, Cáb - Sklenák, Moješcik, Gřešek, Chudoba, Noworyta, Brožek, Bureš, Mucha, Mlotek S., Choleva, Mazur, Zbránek, Ondrušík, Hustopecký

Vyloučení

7:9

Sedmimetrové hody

2:1

Diváci

120

TOP 3 střelci

Zahradníček 10, Živanov 9, Ratkovský 4/1

Sestava

Ilić, Grulich, Chmela - Ratkovský, Kocich, Živanov, Erbes, Kikanović, Žvak, Janda, Kasal, Kolečkář, Stein, Přichystal, Zahradníček

SKKP Handball Brno ukončilo vítěznou sérii hráčů z Frýdku-Místku a díky vítězství 32:28 postupujeme do čtvrtfinále Českého poháru.

V osmifinále Českého poháru na sebe narazila družstva domácího Frýdku-Místku a SKKP Handball Brno. Úvod střetnutí vyšel lépe našemu družstvu. Navíc domácí přišli už v 6. minutě o Jakuba Brožka, který obdržel přímou červenou kartu. Na jeho faul bohužel nezareagoval Martin Kocich gólem ze sedmičky. Mrzet nás to naštěstí nemuselo. V desáté minutě jsme vedli 6:2. Od té doby jsme byli stále napřed. Udržovali jsme si čtyřgólový náskok po většinu prvního poločasu. V posledních desetiminutovce prvního dějství nám ale domácí značně sekundovali. Dvě a půl minuty před koncem snížil domácí Matěj Mazur na rozdíl jediné branky – 12:13. Do šaten jsme odcházeli s dvoubrankovým vedením 15:13.

Po změně stran jsme dokázali poměrně rychle odskočit na rozdíl sedmi branek, když v probíhající čtyřicáté minuty zvýšil Kikanović už na 24:17 ve prospěch Kéniku. Trenér Pepino SKP Frýdek-Místek Daniel Valo reagoval oddechovým časem. O dvě minuty později přišli domácí o další křídlo, když za třetí dvouminutový trest vyfasoval červenou kartu Jan Zbránek. Ve 44. minutě Kénik vedl 26:18. Domácí ani za tohoto stavu nesložili zbraně, ovšem Brno si svůj náskok střežilo. V posledních minutách sice Frýdecko-Místečtí snížili na tříbrankový rozdíl, ale více se Brnu přiblížit nedokázali. Hostující celek nakonec zvítězil 32:28 a postoupil do čtvrtfinále Českého poháru. Zároveň uťal vítěznou sérii Frýdku-Místku, která se zastavila na šesti výhrách v řadě.

„Chtěli jsme uspět. Pohár je pro nás další možnost, jak se zvednout. Chtěli jsme tento zápas zvládnout. Frýdek zatím hraje velmi dobře a jsme rádi, že jsme v Místku vyhráli, protože v Místku se nevyhrává lehce. Je to palubovka, ze které se body nevozí. Frýdek má teď pohodu v mančaftu. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Přijeli jsme připravení a splnili jsme, co jsme chtěli. Pořád jsou v naší hře prostory ke zlepšení, ale dneska už měla parametry, které bychom chtěli vidět. Dneska jsme byli připravení a dokázali jsme do puntíku plnit věci, které si říkáme. V prvním poločase nám hodně pomohl gólman. Kdyby neměl tolik zákroků, první půlka by byla vyrovnanější. Rozhodl začátek druhé poloviny, kdy jsme šli rychle z dvoubrankového náskoku na šestigólový. Ten nám dal polštář do zbývající části utkání,“ podotkl trenér Kéniku Pavel Hladík.

Trenér Pepino SKP Frýdek-Místek Daniel Valo poznamenal, že jeho tým nezachytil úvody obou poločasů. „O přestávce jsme si sice vyříkali určité věci, ovšem bohužel jsme je nedokázali přenést do hry. Nefungovala nám tak dobře obrana, ve které nám chyběla agresivita, v útoku jsme pak udělali příliš mnoho technických chyb a nevyužili hodně šancí. Brno je natolik zkušené mužstvo, že když si vytvořilo šestigólový náskok, tak už si jej dokázalo uhlídat. Nezbývá nám nic jiného, než Brnu pogratulovat k postupu, protože bylo lepší a zaslouženě vyhrálo,“ řekl Valo.

Další soutěžní zápas nás čeká už v sobotu 22. října, kdy v rámci 9. kola Chance Extraligy přivítáme na domácí palubovce tým z Kopřivnice. Utkání ve STAREZ Aréně Vodova (malá hala) začíná v 17 hodin.

ROBE Aréna Zubří 
sobota 13. 4. 2024 | 18:00

HC Zubří
31:24
(15:13)

SKKP Handball Brno
STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno

VS

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno