sobota 14. 12. 2019 - | Vojtěch Cigl

Fantazie! Kénik porazil Lovosice a připisuje si důležité vítězství!

SH Vodova, Brno - Královo Pole
sobota 14. 12. 2019 | 17:00

SKKP Handball Brno

23:20
(13:5)

HK FCC Město Lovosice

TOP 3 střelci

Petrovič Kosta 5, Dostalík Michal 4, Bosák Jakub 3

Sestava

Vyloučení

4:2

Sedmimetrové hody

5/3, 6/3

Diváci

502

TOP 3 střelci

Trkovský Jaroslav 10, Kupa Jan 4, Holubec Karel 2

Sestava

B R N O - Je to tam. Po spanilé jízdě v prvním poločase jsme si vedení i přes dramatické chvíle pohlídali a bereme důležité dva body! Velkou zásluhu na vítězství má skvěle chytající Fabián, který chytil nejednou jasnou příležitost Lovců.

Sobotní utkání zahájilo první brankou po vítězství toužící Brno. Už od prvních momentů bylo jasné, že uvidíme zajímavou házenou. V prvním poločase Brňané inkasovali pouze pět branek, což je v dnešní rychlé házené nevídané. První půlku vedli domácí a mohli tomu vděčit jak důsledné obraně, tak i výjimečnému výkonu brankaře Luďka Fabiána, který uzamknul branku na většinu prvního poločasu. Do druhé půlky zápasu šli domácí za stavu 13:5. Druhý poločas se na dlouhých 16 minut uzavřela branka hostujícího týmu a přes veškerou snahu se domácím nepodařilo skórovat. Lovcům se dařilo hned od začátku druhého poločasu a proměňovali jednu šanci za druhou. Kénik přestal být ostražitý, začal dělat chyby. V tomto zápase diváci mohli vidět neobvyklou házenou, kde na obou stranách dlouhé minuty nepadl ani jeden gól. Nevídané utkání to bylo i přestřelkou sedmimetrových hodů. Na obou stranách jsme mohli vidět perfektní výkony brankařů, jak hostí tak i domácích. V 25. minutě se královopolští házenkáři dostali do pěti brankového vedení a po dynamickém závěru si došli pro své vytoužené vítězství poměrem 23:20.

Ohlasy

Ivo Vávra: „Už bylo vše řečeno. Pro nás to bylo utkání podzimu. Utkání o play off. Přesně to, co jsem chtěl, tak hráči dělali. Obrana fungovala tak jak jsem chtěl. Stálo mě to spoustu nervů. Hlavně chybí zkušenosti. Mohl jsem si dovolit sáhnout na lavičku, kdy se do hry zapojili Hastík a Dostalík, kteří ke konci dokázali rozhodnout celé utkání. Bylo to bojovné utkání, a přesně jak říká hostující trenér, má mladý tým, který za pár let bude určitě vynikající tým. K výkonu Luďka Fabiána - jsem za něj rád, má obrovské zkušenosti, byl to rozhodný článek tohoto utkání. Obrovská pochvala.“

STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno
33:26
(20:15)

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno