sobota 1. 2. 2020 - Vojtěch Cigl

Kénik ve vyhecovaném utkání porazil Karvinou!

SH Vodova, Brno - Královo Pole
sobota 1. 2. 2020 | 18:00

SKKP Handball Brno

26:23
(14:9)

HCB Karviná

TOP 3 střelci

Bosák 6, Petrovič 6, Stein 3

Sestava

Drápela, B. Pšenica – M. Vaněk, Václav, Horut, Dostalík, Koubek, K. Petrović, Burget, Hastík, Kučera, Páleš, Stein, O. Číž, Janíček, Bosák.

Vyloučení

7:4

Sedmimetrové hody

3/3 - 7/4

Diváci

512

TOP 3 střelci

Solák 8, Chosik 3, Chudoba 3

Sestava

Mokroš, N. Marjanović – M. Brůna, Monczka, Urbański, Gromyko, Noworyta, Plaček, Chudoba, Solák, Skalický, Nantl, Zbránek, Chosik, Franc, J. Flajsar.

Královopolští házenkáři odčinili zaváhání ve Frýdku-Místku a v bouřlivé atmosféře přemohli Karvinou.

Do utkání, které bylo posunuto ze 17:00 na 18:00, kvůli spolupráci s basketbalistkami KP Brno, vstoupili lépe házenkáři Králova Pole. Skóre zápasu otevřel z křídla Bosák, v rychlém sledu následovaly branky Vaňka a Kosty, na tabuli tak svítilo skóre 3:0 pro domácí. Hosté ale zabrali a v 7. minutě snižovali na 4:2 ze sedmimetrového hodu. Poté přišla pasáž, ve které padaly branky na obou stranách hřiště a domácí měli také velkou dávku štěstí, když brankář hostí přes celé hřiště nastřelil tyč odkryté Pšenicovy svatyně. V 19. minutě za stavu 8:5 hráči ze slezského klubu neproměnili sedmičku. Hned poté hosté faulovali v blízkosti svého brankáře a exekuce sedmimetrového hodu se úspěšně ujmul Vít Kučera. Karviná ještě zabrala a dokázala vsítit jednu branku, její hráči si ještě vytvořili další šance, ty ovšem ztroskotaly na výborném Pšenicovi. Ke konci první půle po konverzaci s rozhodčími dostal Hastík červenou kartu a musel odejít na tribunu. Po vyloučení Hastíka přidal ještě jednu branku Janíček a hráči tak šli do šaten za stavu 13:8. Do druhého dějství vstoupili lépe házenkáři Karviné, když vstřelili první branku, ovšem měli také velké štěstí, když domácí dvakrát mířili do břevna hostující branky. Na druhé straně chytil sedmičku skvěle chytající Pšenica. Pak přišli tři smrtící brejky, které všechny úspěšně zakončoval Kuba Bosák. Karviná chtěla s utkáním ještě něco udělat a snižovala na rozdíl šesti branek, odpověď si ale v podobě přesné střely přichystal Stein. Ke konci vyhecovaného utkání už se strhl boj o každý metr, Kénik si ale vedení pohlídal a dotáhl utkání do vítězného konce poměrem 26:23.

Ohlasy

Ivo Vávra: „Samozřejmě jsem rád za získané body, to nepopírám. My jsme se na Karvinou připravovali celý měsíc. Každé cvičení, které jsme v tréninku dělali, bylo směřované ke hře s Karvinou, protože po absolutním výpadku ve Frýdku-Místku jsme ty body chtěli získat. Jsem i trochu překvapený, jak tady Karviná zahrála špatně. Nevím, jestli to hráči Karviné podcenili, ale každopádně to jsou zkušení borci. Možná jim přišel ten špatný zápas, což se občas stává. Nám zachytal dobře Pšenica. Také nám pomohla velmi dobrá střelecká úspěšnost. Bylo také velmi důležité, že jsme si vytvořili náskok v prvním poločase, který jsme si už nějak udržovali. Čekali jsme, že přijde obrovský tlak ze strany Karviné. Udělali tam pár chyb ve hře 7 na 6 a nám se to podařilo dotáhnout do vítězného konce. Takže jsem za ty body samozřejmě rád, zvedne nám to sebevědomí a určitě se nám bude lépe připravovat na další utkání.“

ROBE Aréna Zubří 
sobota 13. 4. 2024 | 18:00

HC Zubří
31:24
(15:13)

SKKP Handball Brno
STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno

VS

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno