neděle 1. 3. 2020 - Vojtěch Cigl

Kénik v derby remizoval s Maloměřicemi

SHC Maloměřice Brno
neděle 1. 3. 2020 | 15:00

Strojár Malacky

26:26
(14:9)

SKKP Handball Brno

TOP 3 střelci

Havlát 5, Mrnuštík 5, Ipser 4

Sestava

Vyloučení

3:3

Sedmimetrové hody

1/1 - 1/0

Diváci

400

TOP 3 střelci

Burget 6, Hastík 6, Janíček 3, Kučera 3

Sestava

Házenkáři Králova Pole v Maloměřicích prohrávali dokonce o pět branek, dokázali se však vrátit do zápasu, na výhru to ale nestačilo.

Začátek zápasu se lépe podařil domácím Maloměřicím, které si vypracovaly dvoubrankové vedení. Královo Pole se však poměrně rychle dokázalo vrátit do zápasu a utkání dovést do vyrovnaného stavu a následně i přebrat vedení. "Majlont" si vzal krátce na to vedení zpět a utkání za těsného přelévání skóre ze strany na stranu dospělo ke konci první půle. Tam se však domácí tým zmohl k povedenému finiši a pěticí rychlých branek si vypracoval poločasové vedení 14:9. Na začátku druhé půle hostující celek výrazně zlepšil svůj výkon a pětibrankové manko dokázal dotáhnout. Krátce před polovinou času vyhrazeném druhému poločasu Královo Pole dokonce vedlo o dvě branky. Maloměřice se však nevzdaly a rychlým kontrem v podobě tří branek šly opět do vedení. To udržovaly až do 51. minuty, když se opět "Majlont" rozstřílel a vypracoval si vedení 26:23. O to přišel až v rozmezí 56. až 59. minuty, když královopolští srovnali. V posledních třiceti vteřinách se v Maloměřicích děly věci. Nejprve rozehrával "Kénik" kousek od hranice brankoviště, kouč Vávra si vzal oddechový čas a hosté měli v rukou rozhodnutí, to nepřišlo, neboť se domácí utrhli do brejku, který musel faulem řešit jeden z hostujících hráčů. Následnou rozehru Maloměřice neproměnily a utkání skončilo remízou.

Ohlasy

Ivo Vávra: „Blahopřeji domácím k bodu. Pro nás je to opět ztráta. Na domácích bylo vidět, že se na utkání připravili a my už se čtvrtý zápas trápíme. Dnes nám nevycházela mezihra spojek. Navíc jsme fatálně vybouchli v přesilovkách. To je na delší rozbor. Jsem zklamaný, že je to pro nás čtvrtá ztráta bodů, které jsme mohli mít. K tomu co jsme chtěli hrát se přiblížilo pouze pět minut druhé půle.“

hala STaRS Karviná 
neděle 24. 3. 2024 | 18:00

HCB Karviná
25:22
(9:11)

SKKP Handball Brno
STAREZ Aréna Vodova (malá) 
pátek 29. 3. 2024 | 16:00

SKKP Handball Brno

VS

HCB Karviná
STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
sobota 30. 3. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno

VS

HCB Karviná