sobota 8. 9. 2018 -

První zápas sezóny se brněnským házenkářům nevydařil, Hranice vsadily na agresivní hru

Hala TJ Cement Hranice
sobota 8. 9. 2018 | 10:00

TJ Cement Hranice

31:24
(20:12)

SKKP Handball Brno

TOP 3 střelci

Michal Indrák 10/0, Petr Magrla 5/0, Norbert Menšík 4/3

Sestava

Kučerka (Klement, Kleisl) - Menšík, Magrla, Brož, Padalík, Mlotek, Bechný, Hub, Mičola, Tůma, Indrák, Mičkal, Vydra, Holiš, Pernička

Vyloučení

2:3

Sedmimetrové hody

3:3

Diváci

156

TOP 3 střelci

Lukáš Koubek 4/0, Jiří Havlát 4/3, Michal Vaněk, Kosta Petrovič, Radek Číž 3/0

Sestava

Koňařík (Drápela, B. Pšenica) – Hlípala, Václav, Kukla, R. Číž, T. Mičola, Havlát, Koubek, Petrovič, Burget, Kučera, Popelka, Vaněk, Stein

B R N O - Brněnští házenkáři v sobotu vyrazili do Hranic, kde poměřili se soupeřem síly v prvním kole Strabag Rail Extraligy. Cement vsadil na agresivní přístup, což se mu od poloviny prvního poločasu začalo vyplácet a zápas dotáhl do vítězného konce.

V první desetiminutovce mohli fanoušci sledovat velmi vyrovnané utkání, kdy rozdíl skóre byl maximálně o jednu branku. Zlom přišel mezi 16. a 19. minutou, kdy se Cementu podařilo prosadit čtyřikrát za sebou, z toho jedenkrát ze sedmimetrového hodu, jenž proměnil Norbert Menšík.

Hranice si hravě získaly sedmibrankový náskok, který se Brňanům podařilo stáhnout na příznivějších 14:10, ovšem vzápetí přišla od Cementu další smršť čtyř branek a závěr prvního poločasu byl významně nakloněný pro domácí, kteří si vybojovali osmibrankový náskok (20:12).

Střelecky rozdílovým hráčem se na soupeřově straně stal Michal Indrák, který se dokázal prosadit celkem desetkrát, nejblíže mu byl Petr Magrla s pěti brankami. Naopak na brněnské straně byly kanadské body u hráčů velmi vyrovnané. Nejvíce branek si připsal Lukáš Koubek (4) a Jirka Havlát, který nasázel do hranické brány stejný počet branek, ovšem z toho tři byly proměněné ze sedmimetrového hodu.

Po gólové smršti v první polovině byl druhý poločas mnohem klidnější, o čemž svědčí i počet proměněných branek v druhé půli (11:12). Brnu se podařilo ještě několikrát skórovat dvakrát po sobě, ovšem to bylo maximum a Hranice tak lehce dohrály zbytek poločasu, kdy nakonec porazily brněnský tým o sedm branek (31:24).

Ohlasy

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: "Do nové sezony jsme chtěli vstoupit vítězstvím, což se nám podařilo. Základem dnešního vítězství byl výkon v prvním poločase kde jsme si vytvořili dobrý náskok do druhé půle. Díky agresivní obraně, agresivním útokům a proměňováním šancí jsme zvyšovali náš náskok gól za gólem. V druhém poločase určitě Brno nesložilo zbraně, chtěli zvrátit výsledek a my jsme jim pomohli k lehké korekci brankového rozdíl-+u. Především neproměňováním šancí a více či méně statickou hrou v útoku. Ale víc než na rozdíl pěti gólu jsme Brno nepřipustili a dotáhli zápas do vítězného konce. Dík patří hráčům za bojovnost." Andrej Titkov, trenér SKKP Handball Brno: "V prvním poločase to byl z naší strany velmi ustrašený a nedisciplinovaný výkon okořeněný velkým množstvím nevynucených technických chyb, na kterých se podepsali i zkušení hráči. To rozhodlo o osudu celého utkání."

hala STaRS Karviná 
neděle 24. 3. 2024 | 18:00

HCB Karviná
25:22
(9:11)

SKKP Handball Brno
STAREZ Aréna Vodova (malá) 
pátek 29. 3. 2024 | 16:00

SKKP Handball Brno

VS

HCB Karviná
STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
sobota 30. 3. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno

VS

HCB Karviná