neděle 14. 10. 2018 - redakce

Dramatické utkání proti Frýdku Místku skončilo nerozhodně

SH Vodova, Brno - Královo Pole
neděle 14. 10. 2018 | 18:00

SKKP Handball Brno

28:28
(14:18)

Pepino SKP Frýdek-Místek

TOP 3 střelci

Luboš Hlípala 6/0, Jiří Havlát, Kosta Petrovič, Daniel Burget 4/0, Vít Kučera 3/2

Sestava

Koňařík (Drápela) – Hlípala, Václav, Kukla, R. Číž, Dostalík, T. Mičola, Havlát, Koubek, Petrovič, Burget, Kučera, Vaněk, Stein

Vyloučení

4:1

Sedmimetrové hody

2:1

Diváci

390

TOP 3 střelci

Martin Kocich 9/1, Jakub Bosák 7/0, Martin Stržínek 6/0

Sestava

Pyško (Cáb) – Stržínek, Šimek, Klaban, Gřešek, Pyško, Bureš, Kocich, Žvak, Mazur, Musálek, Mynář, Coch Bosák

Pepino oslabené o klíčové hráče dorazilo do Brna s pokorou. I přes zdárný rozjezd ve druhé části prvního poločasu se z utkání nakonec stalo dramatické střetnutí, které po šedesáti minutách nemělo svého vítěze.

Až do deváté minuty první půle bylo utkání vyrovnané, poté dokázali hosté zužitkovat chyb Brňanů a posunout své skóre do dvoubrankového vedení 6:8. Ve 13. Minutě se po přesné nahrávce od Václava dostal Burget z křídla do ideální pozice a míč poslal ukázkově do šibenice, čímž snížil rozdíl na 7:8.

V polovině první půle si domácí celek vyžádal oddechový čas a i s novými pokyny byla snaha obrátit stav zmařena hosty, kteří si vybudovali do konce poločasu čtyřbrankový náskok 14:18.

Do druhé půle vstoupilo bojovněji Brno, kdy po sérii čtyř branek obratem smetlo manko z úvodního poločasu a dostalo se zpět do hry. 40. Minuta byla pro Brňany zlomová, neboť Vít Kučera nastoupil na sedmimetrový hod, jenž proměnil a vyrovnal tak skóre na 20:20.

Utkání nabývalo na své dramatičnosti. Vyrovnaný stav neměl dlouhého trvání a hosté za několik minut odpověděli několika brankami, díky kterým se dostali zpět do tříbrankového vedení. Ani tento stav netrval dlouho. Brno dokázalo využít neproměněných šancí svého soupeře a v 51. minutě snížil Hlípala svojí dělovkou na 24:25. K němu se následně přidal Jirka Havlát, který si na své konto připsal již čtvrtou branku a dostal svůj tým opět blíže k bodovému zisku.

Tři minuty do konce a Brňané se po proměněné sedmičce dostali do dvoubrankového náskoku. V posledních dvou minutách Frýdek využil promarněných šancí Brna a Stržínek společně s Bosákem zařídili dělbu bodů.

Tisková konference:



Ohlasy

Andrej Titkov, SKKP Handball Brno: “Podle průběhu první půle to nevypadalo na nějaké drama. Nakonec se ale o drama jednalo. I když není Luboš spokojený s tvrdostí v dnešním zápase. Samozřejmě, že to není správná cesta, jakou by se měl zápas ubírat, každopádně konečně jsem viděl u svého družstva, co je potřeba, což jsou emoce, nasazení a někdy hra za hranicí faulu. Myslím si, že bod nebude úplně tak důležitý do tabulky, jako pro družstvu, věřím, že kluky dnešní výkon pozvedne. Bylo tam několik překvapivých výkonů, jako například Havlát nebo Hlípala, potřebovali by trochu stabilnosti. ”

Lubomír Kavka, Pepino SKP Frýdek-Místek: “Zápas se mi hodnotí rozporuplně. Měli jsme na výhru, dokonce jsme mohli prohrát. V koncovce to bylo jak na houpačce. Přijeli jsme oslabeni o klíčové hráče, takže jsme nečekali, že Brno přejedeme a jednoduše zápas vyhrajeme. Jeli jsme sem s pokorou. Získali jsme bod, jen mě trochu mrzí, že se v závěru hra mírně přitvrdila, byly tam zbytečné hrubé fauly, ale to házená přináší. Naštěstí tam nebylo nic zákeřného.”

ROBE Aréna Zubří 
sobota 13. 4. 2024 | 18:00

HC Zubří
31:24
(15:13)

SKKP Handball Brno
STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno

VS

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno