čtvrtek 22. 11. 2018 - Pavel Kocourek

Díky bojovnosti dotáhli Brňané domácí utkání do vítězného konce a přerušili tak dlouhou proherní šňůru!

SH Vodova, Brno - Královo Pole
čtvrtek 22. 11. 2018 | 18:15

SKKP Handball Brno

28:26
(12:11)

O₂xyworld HBC Jičín

TOP 3 střelci

Luboš Hlípala 8/0, Michal Vaněk 7/2, Tomáš Mičola, Marek Dostalík 4/0

Sestava

Koňařík (Drápela, B. Pšenica) – Hlípala, Václav, Dostalík, Kukla, T. Mičola, Havlát, Koubek, Petrović, Burget, Popelka, Vaněk, Stein

Vyloučení

4:3

Sedmimetrové hody

2:6

Diváci

342

TOP 3 střelci

David Krahulec 8/4, Libor Horut 6/0, Ondřej Šulc 4/2

Sestava

Veverka (Machalický) – Krahulec, Dolejší, Bareš, Horut, Hlava, Kovařík, Bíšek, Miľko, Šulc, J. Drbohlav, Kolc, Škalda, Kostelecký

B R N O - Ve středeční podvečer proběhlo netradičně jedenácté kolo Strabag Rail Extraligy v házené, v němž brněnský celek vyzval HBC Ronal Jičín, utkání zároveň mohli fanoušci sledovat na televizních obrazovkách České televize.

V první desetiminutovce se zdálo, že Jičín naváže na předešlé úspěchy, kdy si v nedávných kolech poradil se Zubří či Plzní. Na brněnské palubovce si totiž velmi snadno tým vybudoval tříbrankový náskok 1:4. Na nepříjemné manko zareagoval domácí kouč Titkov time-outem, po němž Brňané začali postupně ztrátu dotahovat a v 16. minutě tým otočil skóre na svoji stranu (6:5).

Mezi 17. A 21. minutou byla k vidění velmi vyrovnaná házená, v níž měli skvělé zákroky brankáři na obou stranách hřiště. Šest minut před závěrem první půle se Brňané ujali vedoucí pozice o čtyři branky, ovšem na tuto ztrátu hosté našli velmi rychle lék a srazili do konce první půle brněnské vedení pouze na jednu branku 12:11. Zásadních bylo především závěrečných pět minut, kdy se hosté prosadili čtyřikrát a Brňané pouze jednou. Díky této gólové bilanci tak brněnský tým odcházel do šaten pouze s jednobrankovým náskokem.

Druhá polovina zápasu byla velmi dramatická. Oba celky předváděly podobné výkony, což se odrazilo i na vyrovnaném skóre, kdy se Brno většinou dostalo k jednobrankovému vedení, ovšem velmi rychle bylo hostujícím celkem dorovnáno.

Až ve 40. minutě získal Jičín vedení opět na svoji stranu, ovšem i tato situace měla krátkého trvání a stav se opět přeléval z jedné strany na druhou. Zlomový byl časový úsek mezi 48. A 55. minutou. Na straně hostí se prvně na dvouminutový trest provinil Martin Bareš a v krátkém sledu zaregistroval zvednutou ruku sudího i Jiří Kostelecký. Tato situace Brňany pozvedla a Vaněk s Koubkem získali pro svůj tým vedení 23:21.

Brno nabralo druhý dech a v závěru utkání, konkrétně mezi 52. a 55 minutou, nadělil tým Jičínu tři branky. Dvě z nich proměnil Michal Vaněk, z níž jedna padla ze sedmimetrového hodu. Právě Michal Vaněk byl hned druhým nejproduktivnějším hráčem Brna v utkání, jenž si na své konto připsal sedm branek a dvě z nich proměnil ze sedmimetrového hodu.

První příčku obsadil střelecky úspěšný Luboš Hlípala, který pro svůj tým získal rovnou osm gólů. Stejný počet branek jako Hlípala nastřílel z protějšího týmu David Krahulec do brněnské svatyně a tím se stal nejproduktivnějším hráčem Jičína. Z osmi Krahulcových gólů padla polovina ze sedmimetrových hodů.

Čtyřbrankové manko se hostujícímu týmu už nepodařilo vymazat, pouze zkorigovat na závěrečných 28:26. Brňané se díky tomu mohli po velmi dlouhé odmlce opět radovat z dvoubodového zisku a prolomit tak proherní šňůru, která se týmu držela od úvodních kol.

Příští týden brněnský celek nastoupí opět na domácí palubovku, a to v sobotu 1. prosince proti Hranicím. Utkání odstartuje opět v 18:00 ve staré hale Vodova.

Pozápasová tisková konference:

Ohlasy

Andrej Titkov, SKKP Handball Brno: “Samozřejmě jsme si vědomi, že se nejednalo o standardní výkon Jičína. Přesto jsme za výhru rádi, byť to bylo kostrbaté a vybojované.”

Petr Mašát, HBC Ronal Jičín: “Gratuluji Brnu k vítězství. Jeli jsme sem kvůli bodovému zisku. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. I přes fyzickou a psychickou unavenost jsme si věřili. Dnes jsme od první poloviny nepředvedli kvalitní utkání, chybělo tempo a tlak do obrany. ”

ROBE Aréna Zubří 
sobota 13. 4. 2024 | 18:00

HC Zubří
31:24
(15:13)

SKKP Handball Brno
STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno

VS

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno