neděle 2. 12. 2018 - Pavel Kocourek

Dramatické utkání proti Hranicím nepoznalo po šedesáti minutách vítěze

SH Vodova, Brno - Královo Pole
neděle 2. 12. 2018 | 18:00

SKKP Handball Brno

25:25
(16:15)

TJ Cement Hranice

TOP 3 střelci

Michal Vaněk 6/2, Luboš Hlípala 6/0, Lukáš Koubek, Kosta Petrovič 4/0

Sestava

Koňařík (Drápela, B. Pšenica) - Hlípala, Václav, Kukla, Dostalík, T. Mičola, Havlát, Koubek, Petrovič, Burget, Kučera, Popelka, Vaněk, Stein.

Vyloučení

4:6

Sedmimetrové hody

2:2

Diváci

265

TOP 3 střelci

Michal Indrák 7/0, Petr Magrla 5/2, Tomáš Mlotek, Tomáš Bechný 4/0

Sestava

Kučerka - Menšík, Magrla, Brož, Padalík, Kleisl, Mlotek, Bechný, Hub, Mičola, Tůma, Indrák, Mičkal, Vydra, Holiš, Pernička

B R N O – Brňané se v sobotní podvečer utkali na domácí palubovce, ve staré hale Vodova, proti týmu TJ Cement Hranice. V prvním vzájemném střetnutí letošní sezóny si Cement poradil s brněnským kádrem 31:24, druhý vzájemný duel ale nabídl mnohem dramatičtější podívanou.

Velmi vyrovnaná první půle, do níž nastoupily oba týmy s maximálním nasazením, nabídla do jedenácté minuty pouze pět branek. Stav se stále přeléval z jedné strany na druhou, povětšinou si dokázali domácí vybojovat jednobrankový náskok, který byl rychle smazán Hranicemi.

Mezi 18. a 21. minutou se mohlo začít zdát, že utkání dostávají pod svoji kontrolu hosté, kteří se prosadili třikrát po sobě a vydobyli si tak dvoubrankové vedení, což znamenalo první větší odskok než doposud o jednu branku.

Brňané na manko zareagovali až v závěrečných čtyřech minutách, kdy se týmu podařilo opět obrátit stav ve svůj prospěch na 15:14. Útočné šance ale využil také Cement a Tomáš Bechný zařídil dorovnání skóre. Posledního slova se nakonec ujali Brňané a Luboš Hlípala poslal svůj tým svojí 5. brankou do šaten s jednobrankovým vedením 16:15.

Druhý poločas měl velmi podobný spád jako úvodní třicetiminutovka. Dokonce Hranice zopakovaly i sérii tři branek, díky níž se ve 42. minutě dostali do tříbrankového vedení (19:22). Brňané obratem zkorigovali výsledek na 21:22 a v 47. minutě sahali po vyrovnání. Ovšem tuto šanci hravě zmařil Klement, který prvně vychytal Koubka a za několik sekund poté se dostal do šance Michal Dostalík, jenž poslal lobem míč přímo do ruky hranického brankáře.

Úroveň dramatičnosti postupným plynutím posledních minut stoupala. Michal Vaněk se parádně dokázal dostat do úniku, čímž okamžitě vyrovnal zápas na 24:24. Hranice pěkně potrápil i Pšenica, který zmařil plno šancí o zisk vedení a tím podržel tým ve velmi těžkém a vyrovnaném duelu.

Adam Stein proměnil svoji první branku v 54. minutě a tým tak získal náskok jedné branky, Hranice ale po dvou minutách odpověděli též, konkrétně Tomáš Mlotek ze sedmimetrového hodu. V závěrečné minutě celého utkání se do šance dostal Michal Vaněk. Ve výskoku si dokázal najít volné místo, ovšem zamířil o něco výše a označkoval tak pouze horní tyč. Hranicím se díky tomu naskytla příležitost ukrást dva body z brněnské palubovky. Nakonec ani Cement nebyl úspěšný a od 57. minuty tak ani jeden z týmů nedokázal zužitkovat své šance, což pro oba týmy znamenalo dělbu bodů.

Tisková konference:


Ohlasy

Andrej Titkov, SKKP Handball Brno: “Nezachytili jsme úvod druhého poločasu. Soupeř si vytvořit náskok jen díky několika zákrokům Pšenici se nám podařilo otočit hru a sedmičkou jsme sahali po dvou bodech. Nedosáhli jsme ale na ně. Jsme rádi za bod.”

Libor Hrabal, TJ Cement Hranice: “Do Brna jsme jeli s cílem vyhrát. Měli jsme za sebou nějaké zápasy, které jsme prohráli a říkali jsme si, že se musíme už chytit. Jestli byl získaný bod chycení se něčeho je otázkou, doufám, že ano a budeme bodovat dále. Podle mě o byl vyrovnaný zápas. Je škoda neproměněných vyložených šancí. Myslím si, že Brno může být rádo za bod a my v konečném důsledku nejspíš taky. ”

hala STaRS Karviná 
neděle 24. 3. 2024 | 18:00

HCB Karviná
25:22
(9:11)

SKKP Handball Brno
STAREZ Aréna Vodova (malá) 
pátek 29. 3. 2024 | 16:00

SKKP Handball Brno

VS

HCB Karviná
STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
sobota 30. 3. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno

VS

HCB Karviná