pondělí 27. 2. 2023 - | Filip Chalupa

V předposledním domácím zápase základní časti jsme nestačili na Jičín

STAREZ Aréna Vodova (malá hala)
pondělí 27. 2. 2023 | 17:00

SKKP Handball Brno

26:27
(15:13)

O₂xyworld HBC Jičín

TOP 3 střelci

Kocich 9/5, Bosák 5, Sekulić 4

Sestava

Ilić, Grulich - Bosák, Pazourek, Huska O., Kocich, Václav V., Flajsar, Sekulić, Erbes, Strack, Burget, Kukulovski, Janda, Kolečkář, Stein

Vyloučení

5:4

Sedmimetrové hody

5/5 – 6/5

Diváci

802

TOP 3 střelci

Kastner 8/5, Kovařík 5, Rychna 3

Sestava

Machalický, Pleva - Thorovský, Kastner, Rychna, Hlava, Hájek, Kovařík, Knittl, Ženatý, Miľko, Matouš, Drbohlav J., Pekař, Dolejší A., Drbohlav Š.

Třetí prohra o gól v řadě. Po velmi dobrých čtyřiceti minutách jsme nestačili na Jičín.

Vstup do utkání vyšel lépe domácímu týmu, který si své vedení hlídal celý první poločas. Na konci první půle obdržel přímou červenou kartu hostující Jiří Drbohlav. Vstup do druhé půle se domácím opět povedl. Východočeši do 40. minuty tahali za kratší konec a Kénik vedl 18:16. Poté následovala červená karta pro domácího Matouše Kolečkáře. Opařený Kénik od té doby nedal šest minut gól a Jičín otočil na 21:18. V dalších minutách se znovu hra vyrovnala a dvě minuty před koncem bylo srovnané i skóre (25:25). Díky dvěma brankám ze sedmimetrových hodů z ruky Jakuba Kastnera se nakonec radovali hosté.

Zajímavost zápasu: Už počtvrté za sebou protekl Kéniku zápas mezi prsty. V posledních třech zápasech prohrál vždy o jeden gól a ještě předtím smolně remizoval s Karvinou.

Nejlepší střelec: Martin Kocich znovu potvrdil, že je mu Chance Extraliga malá. Nejlepší střelec soutěže se tentokrát zastavil na devíti brankách. Pokud ve zbývajících dvou utkáních základní části vstřelí alespoň 17 branek, tak překoná magickou hranici 200 gólů v sezoně!

Co výsledek znamená: Jičín zdolal brněnský celek i podruhé v sezoně a bodově se na něj dotáhl. Navíc v případě rovnosti bodů i na konci základní části poskočí před něj. Společně se Zubřím, které aktuálně ztrácí bod, zabojují tyto tři celky o jednu volnou vstupenku do čtvrtfinále. Vyhráno ale ještě nemá ani dvojice Kopřivnice s Novým Veselím, které jsou i tři body před Jičínem a Brnem.

Pozápasové ohlasy:

Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno:

„Jsme zklamaní z výsledku. Utkání jsme rozehráli dobře, a i přes absence Ratkovského, Žvaka, Zahradníčka, Chmely, Kasala a Živanova, jsme dlouho vedli a drželi zápas ve svých rukách. Bohužel po vyloučení Kolečkáře, už jsme neměli dostatečnou kvalitu kádru na to v utkání uspět. Jsme velmi smutní, protože cítíme, jak za námi fanoušci stojí, a to že jich přijde 800 na tento zápas a my jim nedáme výhru nás mrzí o to více. Do konce sezóny chybí dva zápasy a my musíme bojovat až do úplného konce. Stále máme svůj osud ve svých rukách a my budeme celý týden tvrdě pracovat, abychom ve Frýdku uspěli“

Šimon Erbes, spojka SKKP Handball Brno:

„Dnešní utkání nám úplně nevyšlo. Dost to ovlivnila i červená karta pro Matouše Kolečkáře. Bohužel nám teď nezbývá než vyhrát zbylé dvě utkání, naštěstí to máme pořád ještě ve svých rukou. Musíme se dát dohromady a připravit se na Frýdek a pak doma zvládnout zápas s Veselím. Děkujeme fanouškům za dnešní atmosféru.“

Petr Mašát, trenér O₂xyworld HBC Jičín:

My jsme spokojení, že jsme dnes na horké půdě Brna vyhráli. Musím smeknout a poděkovat celému týmu, že jsme to dnes zvládli."

Jakub Kastner, pravé křídlo O₂xyworld HBC Jičín: Mně se to samozřejmě hodnotí hodně dobře. Vyhráli jsme těžký zápas na palubovce Brna, kde se trápí i týmy ze špičky tabulky. My jsme měli v šatně takovou podmínku, že pokud si chceme zahrát playoff, tak už nemůžeme ztratit ani bod. Zbývají nám dvě utkání a ač nechci podceňovat zbylé soupeře, tak dnes to byl asi nejtěžší zápas. Za nás tedy spokojenost a doufám, že si playoff letos zahrajeme

ROBE Aréna Zubří 
sobota 13. 4. 2024 | 18:00

HC Zubří
31:24
(15:13)

SKKP Handball Brno
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno