neděle 3. 2. 2019 -

V domácím prostředí Brňané nevyzráli na nezastavitelnou Plzeň

SH Vodova, Brno - Královo Pole
neděle 3. 2. 2019 | 18:00

SKKP Handball Brno

27:31
(12:15)

Talent tým Plzeňského kraje

TOP 3 střelci

Kosta Petrovič 7/0, Vít Kučera 5/3, Luboš Hlípala 5/0

Sestava

Koňařík (Drápela, B. Pšenica) – Hlípala, Václav, Dostalík, T. Mičola, Havlát, Petrovič, Burget, Kučera, Vaněk, Cabák, Stein.

Vyloučení

6:5

Sedmimetrové hody

3:3

Diváci

481

TOP 3 střelci

Jakub Douda 6/2, Petr Vinkelhöfer 6/1, Jan Chmelík 6/0

Sestava

Herajt (K. Šmíd) – Douda, T. Nejdl, Sedlák, Bičiště, M. Ivančev, J. Tonar, Vinkelhöfer, M. Tonar, Kačín, Chmelík, Cvikl, Šindelář, Šíra, Wildt.

V sobotní podvečer proběhlo na královopolské palubovce první domácí utkání po zimní přestávce. Brňané již absolvovali jedno mistrovské utkání v Kopřivnici. Tentokrát je ale čekalo střetnutí s nemilosrdnou Plzní, jenž se po zápase dostala do čela tabulky.

Již v prvních minutách se slova ujal Talent, kdy první dvě branky proměnili Ivancev společně se Šindelářem. Brňanům se podařilo v 9. Minutě dvoubrankové manko srovnat na 4:4. Ovšem s tímto stavem ani zdaleka nesouhlasil tým pod taktovkou Michala Tonara a několika rychlými útoky se dostali do vedení 4:9. Týmu pomohla i osmá a devátá branka, jenž padla ze sedmimetrového hodu, autorem obou branek je Jakub Douda.

Brňany zároveň potrápil i skvěle chytající Herajt, jen zmařil jak několik útoků, tak i nadějný Havlátův únik. Po zbytek první půle si hosté dokázali pohlídat vybojovaný náskok a první půle tak skončila příznivěji pro hostující celek poměrem 12:15.

Druhá půle se vyvíjela v mnohem vyrovnanějším duchu, ovšem Brňané potřebovali nasadit soupeři o několik branek více, aby mohli pomýšlet alespoň na bod ze zápasu. Velmi blízko k bodům bylo Brno ve 49. Minutě, kdy Jirka Havlát stáhl skóre ma 23:25, tedy rozdíl dvou branek.

Ovšem vždy, když se Brňanům zadařilo a blížily se lepší chvíle, Plzeň na situaci velmi rychle zareagovala a jinak tomu nebylo ani v tento moment. Mezi 51. A 53. Minutou Talent poslal do brněnské svatyně sled tří branek a opět se tak vrátili na pětibrankový náskok.

Takový stav už byl pro zkorigování z brněnské strany nadlidský úkol a utkání tak skončilo vítězně pro Plzeň, jenž si díky výsledku 27:31 odvezli dva body, které tým také prozatím vyšvihly do čela extraligové tabulky. Ovšem Karviná má za sebou o dva zápasy méně, tudíž pokud bude úspěšná, její návrat na první příčku může přijít velmi brzy. Týmy dělí pouhý bod.

STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno
33:26
(20:15)

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno