úterý 12. 2. 2019 -

Brno si neporadilo s Frýdkem Místkem, možnost reparátu bude mít na domací palubovce proti Zubří

SKP Frýdek-Místek
úterý 12. 2. 2019 | 17:00

Pepino SKP Frýdek-Místek

30:24
(14:10)

SKKP Handball Brno

TOP 3 střelci

Martin Kocich 9/2, Vojtěch Petrovský 7/3, Martin Pomichálek 6/0

Sestava

Pyško (Cáb) – Šimek, Petrovský, Gřešek, Bureš, Kocich, Strack, Horáček, Žvak, Mazur, Musálek, Pomichálek, Bosák, Hečko.

Vyloučení

4:7

Sedmimetrové hody

6:3

Diváci

293

TOP 3 střelci

Michal Vaněk 4/3, Michal Dostalík, Viktor Hastík 5/0, Luboš Hlípala 3/0

Sestava

Koňařík (Drápela, B. Pšenica) – Hlípala, Václav, Dostalík, T. Mičola, Havlát, Petrović, Burget, Kučera, Vaněk, Cabák, Koubek, Stein, Hastík.

Brněnský tým v nedělní podvečer nastoupil na frýdeckou palubovku, kde odehrál další extraligové utkání základní části.

V úvodních minutách se zdálo, že zápas bude hodně chudý na počet proměněných branek. Brněnským házenkářům se podařilo poprvé proměnit až v desáté minutě. Ve 13. Minutě Brňané dokázali snížit manko na jednu branku 5:4, následně na 6:5.

Následně se ale Frýdek chtěl zbavit jednobrankového tlaku a odskočil na 11:6. Ve druhém poločase se podařilo domácím navýšit náskok na 17:11. V 53. Minutě se Brno dostalo k možnosti zdramatizovat utkáni, kdy tým opět sroval na rozdíl tří branek 25:22. Ovšem do konce střetnutí se tým hostí dokázal střelecky prosadit pouze dvakrát, zatímco Frýdek-Místek nastřílel dalších pět gólů. Domácí si tak ponechali oba body doma s konečným výsledkem 30:24.

Další kolo Strabag rail Extraligy se bude konat opět na brněnské domácí palubovce ve staré hale Vodova. Tým se střetne s HC ROBE Zubří.

Zuberský kádr se v současné chvíli nachází na 9. Pozici tabulky, tedy pouze dvě místa nad brněnským celkem. Brno má na svém kontě 9 bodů, zatímco Robe vlastní bodů patnáct. Utkání proběhne v sobotu od 18 hodin ve staré hale Vodova.


Ohlasy

Jiří Kekrt, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „V prvé řadě jsem rád, že jsme utkání zvládli. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Potýkáme se s problémy, které máme a nezměníme je. Tohle musíme vzít jako fakt. Myslím si, že to nebylo špatné utkání. De facto se o něco hrálo od začátku až do konce a pořád to bylo otevřené. Museli jsme dávat pozor na to, abychom se nedopustili zbytečných chyb. Tentokrát nám fungovala defenziva a zachytal nám také brankář Vít Pyško na velice solidní úrovni. Pokud jde o útočnou fázi, pořád to u některých hráčů ještě není ono. Pokud ale utkání takto zvládneme a budeme mít čas na další přípravu, určitě jsme schopní hrát ještě lépe.“

Andrej Titkov, trenér SKKP Handball Brno: „Gratuluji domácím k zaslouženému vítězství. Frýdecko-místečtí hráči byli lepší ve všech parametrech. Přísnější měřítko z našich házenkářů by snesl jen brankář Pšenica, byť jsme dostali třicet branek. Neobstáli jsme pozičně, kdy jsme se nedokázali včas vracet do obrany při rychlém útoku soupeře. Navíc jsme měli dneska příliš mnoho vyloučených hráčů, což stojí síly, jak mentální, tak fyzické. Podotýkám ale, že soupeř byl lepší a zaslouženě jednoznačně vyhrál.

ROBE Aréna Zubří 
sobota 13. 4. 2024 | 18:00

HC Zubří
31:24
(15:13)

SKKP Handball Brno
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno