neděle 2. 4. 2023 - | Filip Chalupa

Ani potřetí jsme na Plzeň nestačili

STAREZ Arena Brno (malá hala)
neděle 2. 4. 2023 | 17:00

SKKP Handball Brno

27:34
(17:17)

Talent tým Plzeňského kraje

TOP 3 střelci

Kocich 7, Zahradníček 5, Sekulić 3

Sestava

Grulich, Ilić - Bosák, Flajsar, Kukulovski, Strack, Ratkovský, Kocich, Erbes, Živanov, Stein, Zahradníček, Burget, Sekulić, Janda, Kolečkář

Vyloučení

1:2

Sedmimetrové hody

1/1 – 4/4

Diváci

711

TOP 3 střelci

Douda 8/3, Kosteski 6, Nejdl 5

Sestava

Herajt, Šmíd - Režnický, Šindelář, Bláha, Tonar, Stehlík, Říha, Chmelík, Beneš, Douda, Kosteski, Nejdl, Zeda, Šafránek, Dubský

Bohužel se nám ani potřetí nepodařilo vyzrát na plzeňský Talent, a tak nás čekají zápasy o 5.-8.místo.

Do sobotního utkání vstoupilo lépe domácí družstvo. Ve 20.minutě po brance Dušana Živanova, šel Kénik do čtyřgólového vedení. Do šaten ale týmy o poločase odcházely za vyrovnaného stavu 17:17, který dával Brnu naděje na prodloužení série. Drtivý nástup plzeňského týmu do druhé půle zápasu však výrazně snížil naděje domácí na úspěch. Po úvodní desetiminutovce druhého dějství se Plzeňané už pyšnili pětigólovým náskokem. Další rána pro Brno přišla v minutě 48., kdy Matouš Kolečkář viděl červenou kartu. Následovaly tři rychlé branky a Plzeň měla zápas plně ve svých rukou.

Zajímavost zápasu: Pro Brno rozhodně Plzeň není oblíbeným soupeřem. Talent ukončil naděje Králova Pole v obou soutěžích, do kterých byli Brňané zapojeni. V polovině února se musel tým z jižní Moravy vypořádat s vyřazením z Českého poháru. Nyní Plzeňané utnuli naděje Brna také v Chance Extralize. Stejně jako před rokem, tentokrát však v nejkratší možné době.

Nejlepší střelec: Jakub Douda v celé sérii prokazoval své střelecké schopnosti. V domácích zápasech dvakrát zapsal sedm zásahů. Teď přidal ještě jeden navrch a s osmi brankami byl nejlépe střílejícím hráčem zápasu.

Co výsledek znamená: V sérii nedokázalo Brno obrat vítěze základní části o ani jeden bod, a play-off tak pro tým Pavla Hladíka končí v nejkratším možném čase. Možnost nápravy však bude mít SKKP v pavouku o 5.-8. místo. Stejně jako Plzeň si ovšem ještě na soupeře bude muset počkat. Je ale jasné že své soky oba týmy najdou ve dvojici Dukla Praha-Zubří.

Pozápasové ohlasy:

Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno:

„Pro nás to byla těžká série. Bohužel jsme bez některých hráčů, tím pádem i bez rotace. Odehráli jsme proti Plzni dobrý první a třetí zápas, kde jsme bohužel vždy udělali větší množství technických chyb. Gratulace Plzni, která po zásluze postupuje.“

Jakub Grulich, brankář SKKP Handball Brno:

„Vstupovali jsme do zápasu s tím, že chceme vyhrát a odčinit prohry v prvních dvou zápasech, které jsme proti Plzni odehráli. Začátek zápasu a následných 20 minut nám vycházelo všechno, proměňovali jsme šance, obrana fungovala tak, jak měla a vytvořili jsme si náskok 4 branek. Bohužel jsme si ve zbytku zápasu prohráli zápas sami technickými chybami, za které nás Plzeň trestala jednoduchými góly. Jsme zklamaní a smutní, že tahle série končí už po 3 zápasech, ale od nového týdne se budeme soustředit na zápasy o 5.místo, abychom skončili na konci sezóny na co nejlepších místech. Na závěr bych chtěl poděkovat za celý tým fanouškům, kteří nás podporují celou sezónu a na zápase vytvořili neskutečnou atmosféru a celý zápas nám fandili, i když to bylo o 8 gólů, za to jim patří velké díky.“

Petr Štochl, trenér Talentu Týmu Plzeňského kraje:

„Samozřejmě máme velkou radost. Sérii jsme zvládli velmi dobře, po minulém roce jsme věděli do čeho jdeme. Máme týden na to, abychom se připravili na semifinále.

Daniel Režnický, pivot Talentu Týmu Plzeňského kraje:

„Myslím si, že Brno ukázalo že hraje o všechno. První poločas byli určitě lepší a hladovější než my. Potom jsme měli šňůru a zlomili jsme to, i díky větší rotaci. Jsme rádi, že jsme postoupili.

ROBE Aréna Zubří 
sobota 13. 4. 2024 | 18:00

HC Zubří
31:24
(15:13)

SKKP Handball Brno
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno