neděle 23. 4. 2023 - | Filip Chalupa

Na závěr sezóny se popereme o 7.místo

hala Ruzyně
neděle 23. 4. 2023 | 18:00

Dukla Praha

27:25
(17:10)

SKKP Handball Brno

TOP 3 střelci

Dokoupil 6, Sviták 5/1, Hlinka 4

Sestava

Petržala, Votava - Zelenka, Vojtela, Sviták, Bolehovský, Rumian, Krušberský, Šebesta, Dokoupil, Křístek, Rakouský J., Hlinka, Moravčík, Rakouský M., Šůstek

Vyloučení

4:2

Sedmimetrové hody

2/3 - 1/1

Diváci

65

TOP 3 střelci

Sekulić 7, Kolečkář 5, Flajsar 3

Sestava

Ilić, Grulich - Flajsar, Bosák, Kukulovski, Kolečkář, Kocich, Ratkovský, Erbes, Živanov, Stein, Zahradníček, Sekulić

Po nepovedené první půlce jsme nestačili na Duklu ani na její palubovce a tak nás čeká utkání o konečné 7.místo.

Dukla nastoupila do utkání zostra. Už po osmi minutách zvyšoval na 7:1 Marek Hlinka. Brno ale zabralo a o sedm minut později se dostalo zásluhou Matouše Kolečkáře na dostřel (9:7), jenže následná desetiminutovka bez vstřelené branky rozhodla o osudu celého utkání. Pražané se dostali do vedení 14:7, když se trefil Jakub Krušberský. V závěrečných deseti minutách Kénik už pouze snižoval manko, Dukla si však postup pohlídala.

Zajímavost zápasu: V tomto klání byli vidět na obou stranách hlavně pivoti Jiří Dokoupil s Nikolou Sekulićem, kteří dohromady dali 13 branek. O jeden gól vsítil brněnský házenkář.

Nejlepší střelec: Brněnský Nikola Sekulić zaznamenal v utkání 7 branek, jeho výkon ale na zvrácení nepříznivého stavu nestačil.

Mládí vpřed: 19letý Matouš Kolečkář, který nastoupil na postu střední spojky vstřelil v dresu Brna pět branek. Tím vyrovnal své maximum v Chance Extralize.

Co výsledek znamená: Pražané vyhráli i v odvetě a zahrají si tím pádem o 5. místo. Poražený Kénik si zahraje o 7. místo.

Pozápasové ohlasy:
Michal Tonar, trenér HC Dukla Praha:
„Poděkování a gratulace celému týmu. Jsem rád, že jsme to zvládli a postoupili do boje o 5. místo, o které se určitě chceme poprat. Máme za sebou dobrou sezonu, tak si nechceme konec pokazit. V zápasu jsme se snažili, aby dostali šanci všichni hráči šestnáctky, což se podařilo. Teď máme čtrnáct dní na to, abychom si odpočinuli a připravili se na Frýdek-Místek.“

Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno: „Těžko se mi to hodnotí, protože jsme nezvládli vstup do zápasu. V prvním poločase jsme měli hodně technických chyb, k tomu byl v bráně výborný Tomáš Petržala, na kterém jsme si vylámaly zuby. Potom jsme se dokázali trochu dotáhnout, ale to nás stálo taky nějaké síly a na konci první poloviny Dukla zase trochu odskočila. Druhá půlka byla super. Ukázali jsme dobrý charakter, vyhráli jsme ji asi o pět gólů, ale zápas jsme si prostě prohráli úvodem. Udělali jsme tam hodně chyb. Velké pozitivum je výkon Matouše Kolečkáře, který byl famózní. Celkově jsme zklamaní, Dukla v téhle sérii zaslouženě postupuje. Určitě to bylo pro oba týmy těžké, řekl bych, že se hrála dobrá házená, ať co se týče nasazení, osobních soubojů nebo rychlosti. Gratuluji Dukle a my musíme víc zabrat.“

O konečné 7.místo se utkáme s Jičínem, o termínech zápasů Vás budeme informovat!

STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno
33:26
(20:15)

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno