pátek 8. 10. 2021 - | Vojtěch Cigl

Kénik ovládl brněnské Šalina derby 30:23

MSH Nová Vodova
pátek 8. 10. 2021 | 18:30

SKKP Handball Brno

30:23
(13:11)

Strojár Malacky

TOP 3 střelci

Kocich 5/2, Arsenić 5, Živanov 5

Sestava

Chmela, Pšenica, Bavlnka – Kocich, Horut, Živanov, Flajsar, Sekulić, Arsenić, Jezdimirović, Burget, Strack, Žvak, Stein, Zahradníček, Bosák

Vyloučení

7:3

Sedmimetrové hody

2/2 – 6/3

Diváci

820

TOP 3 střelci

Dostalík 5, Hastík 4, Havlát 3

Sestava

Koňařík, Zaplatílek, Mazač – Hlipala, Černý, Jirák, Ždánský, Havlát, Musil, Koubek, Kučera, Drásal, Hastík, Dostalík, Geist, Zeman

V elektrizující atmosféře před 820 diváky ovládli bitvu o Brno královopolští házenkáři a posunuli se tak na šesté místo v extraligové tabulce.

První branku před velmi naplněnou halou vstřelil domácí Kocich, na což vzápětí odpověděl dvěma brankami Hlipala a Majlont šel poprvé v utkání do vedení. Královopolští si po brankách Živanova a Kocicha vzali své vedení zpět. Hrála se velmi vyrovnaná a bojovná házená, z Majlontu ovšem byla cítit velká motivace se nad svým sokem z jiné městské časti vytáhnout a vypracovali si záhy dvoubrankové vedení, které si hostující hráči hlídali až do 22. minuty. Ke konci první půle se projevila fyzická připravenost a šířka kádru Kéniku, který nedovolil svému soupeři do zaznění sirény vstřelit jediný gól. Nutno dodat, že velký podíl na tom měl i mladý brankář Chmela, pro kterého to byla televizní premiéra. K dobrému výkonu v domácí svatyni přidali svěřenci Pavla Hladíka také několik povedených ofenzivních akcí a hráči tak šli před 820 diváky do kabin za skóre 13:11.

Do druhého dějství vstoupili opět lépe domácí, když přesně mířil Jan Zahradníček. Majlont se ale stále snažil držet s Kénikem krok. Na blíž, než na rozdíl tří branek se ale hostující hráči nedostali. V 45. minutě bylo k vidění třetí dvojminutové vyloučení domácího Žvaka, což pro něj znamenalo v utkání konec. Pouze o čtyři minuty později byla k vidění červená karta i na druhé straně, kterou obdržel Musil. Domácí k blížícímu se závěru derby opět využili své fyzické připravenosti a začali své vedení postupně navyšovat, skóre se nakonec zastavilo na číslech 30:23. Majlont ale i přes sedmibrankový rozdíl podal velmi sympatický výkon a 820 diváků pozorovalo velmi zajímavou podívanou.


Ohlasy

Pavel Hladík: „Jsme rádi, že jsme to utkání zvládli. Bylo to derby, což bývá vždycky složité. Nikdy to není jednoduchý zápas, a jak se říká, derby nikdy nemá favorita. První poločas byl pro nás hodně složitý, protože Majlont byl velmi koncentrovaný. Bylo jasné, že budou hrát v obrovském nasazení. Byli velmi silní v osobních soubojích jeden na jednoho, s čímž jsme měli problémy. Ve druhé půlce se projevila lepší trénovanost našeho týmu, kdy jsme byli běžecky lepší a dokázali jsme toho využit, což si myslím, že ten zápas zlomilo. Maloměřice dnes předvedly velmi dobrý výkon a myslím si, že dnes vyhrála házená. Protože hrát před velmi slušně zaplněnou velkou halou, je fantastický. Jsme za to moc rádi, protože nás to stálo hodně energie a děkujeme Majlontu, že souhlasili s přeložením, kvůli televizi. o je přesně to, co házená potřebuje. Na závěr moc děkujeme lidem, co přišli a věřím, že házená bude táhnout fanoušky i nadále.”

hala STaRS Karviná 
neděle 24. 3. 2024 | 18:00

HCB Karviná
25:22
(9:11)

SKKP Handball Brno
STAREZ Aréna Vodova (malá) 
pátek 29. 3. 2024 | 16:00

SKKP Handball Brno

VS

HCB Karviná
STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
sobota 30. 3. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno

VS

HCB Karviná