středa 23. 3. 2022 -

Kénik vyhrává první duel čtvrtfinále v Plzni

Městská hala Plzeň
středa 23. 3. 2022 | 17:00

Talent tým Plzeňského kraje

32:33
(13:14)

SKKP Handball Brno

TOP 3 střelci

Nejdl, Šindelář a Chmelík 4, Škvařil 4/1

Sestava

Šmíd, Herajt – Vinkelhöfer, Nejdl, Šindelář, Douda, Stehlík, Chmelík, Šafránek, Škvařil, Režnický, Říha, Korbel, Linhart, Kaplan, Sedlák.

Vyloučení

6:3

Sedmimetrové hody

1/3 – 3/3

Diváci

450

TOP 3 střelci

Kocich 9/5, Kikanović 8/1, Zahradníček 4

Sestava

Chmela, Bavlnka – Ratkovský, Kocich, Došen, Živanov, Flajsar, Burget, Strack, Kikanović, Žvak, Stein, Zahradníček, Bosák

Dramatický závěr prvního čtvrtfinálového duelu dospěl až do sedmimetrového rozstřelu, ve kterém jsme byli úspěšnější a ujímáme se vedení v sérii.

První čtvrtfinálové utkání začalo se čtvrthodinovým zpožděním, protože soupeř z Brna se cestou zdržel na dálnici. A jako by to poznamenalo úvod zápasu. „Na to se ale nemůžeme vymlouvat,“ lamentoval po utkání plzeňský Jakub Douda, který zahodil rozhodující sedmičku.

Domácí pivot Šindelář sice vstřelil první branku zápasu, Brno ovšem rychle otočilo až na 3:6 v 11. minutě. Po čtvrthodině hry bylo zásluhou plzeňského kapitána Vinkelhöfera srovnáno na 6:6, stejný hráč pak dvě minuty na to poslal svůj tým podruhé v zápase do vedení.

Jenže kdo čekal, že pak převezmou obhájci mistrovského titulu otěže zápasu do svých rukou, spletl se. Nadšeně bojující hosté především zásluhou střelecky disponovaného Kikanoviče, s nímž si defenziva Talentu nevěděla rady, ještě do poločasu otočili na 13:14.

I po změně stran favorizovaní domácí spíše dotahovali náskok soupeře, v 52. minutě vedlo Brno dokonce o tři branky – 23:26. Jenže pak přišlo ještě jedno vzepětí Plzeňských, ale na první bod stejně nestačilo. Talent nejprve pět minut před koncem srovnal na 26:26 a na začátku poslední minuty ho dokonce poslal Chmelík ranou z křídla poprvé ve druhé půli do vedení 28:27. Brno pak srovnalo, ale Talent měl po time outu ještě 19 vteřin na zakončení, jenže Nejdlovi pískli sudí prorážení a došlo na sedmičky, v nichž byli šťastnější hosté.

Jako první selhal ve třetí sérii Škvařil, když gólman Bavlnka jeho pokus chytil. Pak ještě vykřesal jiskřičku naděje domácí brankář Šmíd, který vykopl pokud Ratkovského a po pěti pokusech byl stav 4:4. Střílelo se tedy do rozhodnutí, to však přišlo záhy. Zatímco hostující Kocich se nemýlil, domácí Douda vůbec netrefil branko a Brno se mohlo radovat z první výhry v sérii.

Ohlasy

Jiří Bavlnka: „Chtěli jsme v Plzni jednou vyhrát, to se nám povedlo. Celý týden jsme se na Talent poctivě připravovali. Pro nás je play off svátek, jsme v něm po pěti letech, užíváme si to. Asi jsme taky nebyli po takovým tlakem jako domácí, ti mohli mít v hlavách i zápas evropského poháru ve Švédsku, který je čeká o víkendu. Při nás stálo i štěstíčko, to ale přeje připraveným. Ale zůstaneme nohama na zemi, nelétáme v oblacích. Máme teprve první bod, ještě potřebujeme předvést kvalitní výkony. Plzeň je nejtěžší možný soupeř, uvidíme, jak to půjde dál.“

ROBE Aréna Zubří 
sobota 13. 4. 2024 | 18:00

HC Zubří
31:24
(15:13)

SKKP Handball Brno
STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno

VS

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno