středa 30. 3. 2022 - | Vojtěch Cigl

Je srovnáno, Kénik padl v Plzni o jednu branku

Městská hala Plzeň
středa 30. 3. 2022 | 17:00

Talent tým Plzeňského kraje

26:25
(14:11)

SKKP Handball Brno

TOP 3 střelci

Režnický 9, Stehlík 5, Škvařil 3

Sestava

Herajt, Šmíd - Vinkelhöfer, Škvařil, Douda, Šindelář, Stehlík, Chmelík, Šafránek, Nejdl, Režnický, Linhart, Říha, Korbel, Kaplan, Sedlák.

Vyloučení

4:5

Sedmimetrové hody

5/2 - 2/2

Diváci

bude doplněno

TOP 3 střelci

Kocich 9/2, Došen a Bosák 4

Sestava

Chmela. Bavlnka - Ratkovský, Kocich, Došen, Živanov, Flajsar, Burget, Strack, Kikanović, Žvak, Stein, Zahradníček, Bosák

Dnes to bohužel nevyšlo. S Plzní jsme sehráli velmi vyrovnanou partii, ta nicméně v závěru využila svých zkušeností a prohráváme nejtěsnějším možným rozdílem. Série se tak přesouvá do Brna za stavu 1:1 na zápasy. Domácí duely jsou naplánovány na 6. a 9. dubna. Budeme vás potřebovat!

Domácím patřil první poločas, rychle získali dvoubrankový náskok, který po 18. minutách narostl až na 9:5. Soupeř sice dvěma góly snížil na 9:7, ale záhy to bylo zase 11:7 a do brněnské branky šel místo Bavlnky, jenž vychytal plzeňské střelce v prvním zápase mladý Chmela. Ale ani on nápor Talentu nezastavil a skóre narostlo až na 14:8 čtyři minut před poločasem, jenže v jeho závěru dovolili obhájci mistrovského titulu soupeři zkorigovat na 14:11.

Když hned v nástupu do druhého dějství Stehlík gólem přes celé hřiště do prázdné branky Brna zvyšoval na 15:11, nic nenasvědčovalo tomu, že přijde obrat v zápase. Jenže domácí se začali trápit v útočné fázi, neproměňovali připravené šance a zahodili i dvě sedmičky. Soupeř toho využil a otočil vývoj skóre na 17:19 a 18:20, Plzeň navíc přišla o vyloučeného Chmelíka, který viděl přímou červenou kartu.

Pak ale zase začali chybovat hosté, Šafránek a Linhart skórovali do opuštěné brněnské klece a rázem domácí zase vedl 21:20. A po podstřelu Stehlíka deset minut před konce 22:20, Brno ještě dvěma brankami Kocicha srovnalo, ale když se dvakrát po sobě trefil Režnický bylo to zase o dva góly pro Talent - 25:23. Minutu a deset vteřin před koncem pak dával Stehlík na 26:24, Kocich sice potom ještě snížil, ale takticky sehraným závěrem už si Plzeň vítězství vzít nenechala.

Ohlasy

​Pavel Hladík: „​Plzeň nepočítala, že se hrálo více než na tři zápasy. Jsem rád, že jsme ji donutili o nás uvažovat. Zkusíme je dostat ještě více pod tlak. Doufám, že lidi vidí, že se nám daří a ve středu bude doma praskat hala​. Scházela nám větší disciplína, když jsme to ve druhé půli otočili, dvakrát jsme ztratili balon a dostali gól do prázdné branky. Tím jsme Plzeň vrátili do hry, možná už měla v hlavách ten první nezdar. Ale rozhodlo se už v prvním poločase, kdy jsme nebyli správně nastavení a domácí nám odskočili.“​​

STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno
33:26
(20:15)

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno