neděle 8. 10. 2023 - | Filip Chalupa

Újezd zažil vítězství Kéniku nad Jičínem

Multifunkční hala Újezd u Brna
neděle 8. 10. 2023 | 16:00

SKKP Handball Brno

34:28
(13:13)

O₂xyworld HBC Jičín

TOP 3 střelci

Vukićević 10/3, Kocich 9, Zahradníček 5

Sestava

Pyško, Furman - Matsuoka, Kocich, Huska, Ratkovský, Tóth, Flajsar, Kukulovski, Žvak, Flajšinger, Janda, Stein, Zahradníček, Bosák, Vukićević

Vyloučení

6:8. ČK: Ženatý (JIC)

Sedmimetrové hody

3/3 – 5/5

Diváci

350

TOP 3 střelci

Matouš 11/5, J. Dolejší 5, Hlipala 3

Sestava

Machalický, Grabemann - Hlipala, Rychna, Dolejší J., Ženatý, Knittl, Miľko, Matouš, Ježek, Pekař, Doškář, Hájek M., Thorovský, Hájek J., Kastner

Vyprodaná hala, vítězství, debut odchovance v extralize a 500. gól v extralize. Toto všechno bylo k vidění v nové hale Újezdu u Brna!

Skóre se do 50.minuty překlápělo ze strany na stranu. Klíčových však bylo posledních deset minut utkání, kdy si Královo Pole začalo budovat náskok. V 50. minutě byl ještě rozdíl mezi oběma týmy dvoubrankový, následně však domácí zabrali a postupně navyšovali své vedení až do samotného konce.

Zajímavost zápasu: V Újezdě u Brna se hrála extraliga poprvé v nové multifunkční hala, která byla slavnostně otevřena v září tohoto roku. Další zajímavostí tohoto utkání je, že levé křídlo domácích Jakub Bosák vstřelil svoji 500. branku v extralize!

Nejlepší střelec: Na obou stranách zazářili hráči s dvouciferným počtem branek. Za domácí se desetkrát radoval Luka Vukićević, zatímco v barvách Jičína zazářil jedenáctigólový Filip Matouš.

Debut: První extraligový zápas odehrál dorostenec SKKP Handball Brno, který je odchovancem újezdské házené, konkrétně jde o střední spojku Martina Flajšingera.

Co výsledek znamená: Brno se díky výhře vyšvihlo hned za Duklu, která je lepší pouze o skóre. Jičín v pěti duelech porazil jen Maloměřice a zůstává na dvou bodech.


Ohlasy hráčů po zápase:

Martin Kocich, střední spojka SKKP Handball Brno:

„Pro nás dnes důležité dva body, se kterými jsme spokojení a s předvedenou hrou v druhé půli také. V Újezdě jsme absolvovali jeden trénink, takže jsme si to tu trochu nakoukali a byla tady dnes super atmosféra, za což bych chtěl všem poděkovat.“

Daniel Grabemann, brankář O2xyWorld HBC Jičín:

„Myslím si, že dnes diváci viděli super zápas, ve kterém jsou bohužel šťastnějším týmem domácí. Nová hala tady v Újezdě se mi líbí, byla tu super atmosféra. Bohužel nám se rozpadla obrana a dostávali jsme jednoduché góly ze šestky. Gratuluji domácím.“


STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno
33:26
(20:15)

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno