čtvrtek 16. 11. 2023 - | Filip Chalupa

Z Plzně se vracíme bez bodu

SH 1 Plzeň
čtvrtek 16. 11. 2023 | 17:00

Talent tým Plzeňského kraje

26:18
(12:12)

SKKP Handball Brno

TOP 3 střelci

Douda 5/1, Bláha 4, Stehlík 4

Sestava

Herajt, Šmíd - Ćurčić, Douda, Kaplan, Kosteski, Škvařil, Nový, Dubský, Bláha, Vinkelhöfer, Stehlík, Říha, Beneš, Šindelář

Vyloučení

5:6 ČK: Vukićević (BRN)

Sedmimetrové hody

1/2 – 1/3

Diváci

585

TOP 3 střelci

Tóth 3, Kukulovski 3, Matsuoka 2

Sestava

Pyško, Furman - Matsuoka, Kocich, Huska, Tóth, Flajsar, Erbes, Kukulovski, Janda, Kolečkář, Stein, Zahradníček, Bosák, Vukićević

Po velmi dobrém prvním poločase nás ve druhém zradila koncovka, čehož domácí využili a připisují si dva body.

Úvod utkání před televizními kamerami byl velmi vyrovnaný. Velmi brzy (ve 3.minutě), po faulu na Daniela Bláhu, přišla přímá červená pro královopolského Luku Vukićeviće. I přes velké oslabení Kénik do 27.minuty vedl. Po prvním poločasu, ve kterém oba celky vstřelily po dvanácti brankách. O výsledku definitivně rozhodla pětibranková série domácích v přesilovce Králova Pole mezi 49. a 53. minutou, po které Talent vedl již o sedm gólů. Toto skóre si už domácí uhlídali a připsali si dva body.

Zajímavost zápasu: Od března loňského roku se oba týmy střetly v soutěžních duelech už třináctkrát, přičemž Západočeši vyšli vítězně hned v jedenácti případech. Po zranění kolene se na palubovku vrátil domácí kapitán Petr Vinkelhöfer, kterému přejeme pevné zdraví!

Nejlepší střelec: Jakubu Doudovi stačilo na post nejlepšího střelce pouhých pět branek. Na druhé straně zase vedli dva třígóloví hráči Jakub Tóth a Dejan Kukulovski.

Co výsledek znamená? Plzeň napravila svou první prohru v sezoně, která přišla ve čtvrtfinále Českého poháru proti Karviné, v Chance Extralize však zůstává dosud neporažena. Naopak Kénik neprodloužil sérii šesti výher a na první Plzeň ztrácí už tři body.

STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno
33:26
(20:15)

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno