neděle 17. 9. 2023 - | Filip Chalupa

I přes prohru postupujeme v Evropě do 2.kola!

ROBE Aréna Zubří
neděle 17. 9. 2023 | 18:00

HC Zubří

32:28
(14:11)

SKKP Handball Brno

TOP 3 střelci

Kukulovski 5, Kocich 4, Ratkovský 4

Sestava

Krůpa Š., Krupa J. - Krupa O., Kaminski, Mičkal, Bajer, Pšenica, Kucsera, Havran, Randýsek, Cibulec, Djurovic, Přikryl, Mika, Přerovský, Kyryljuk

Vyloučení

5:8. ČK: Kocich (BRN)

Sedmimetrové hody

4/4 – 2/2

Diváci

756

TOP 3 střelci

Kaminski 7, Mičkal 5/3, Bajer 5

Sestava

Pyško, Furman - Bosák, Flajsar, Burget, Zahradníček, Žvak, Tóth, Kocich, Matsuoka, Erbes, Kukulovski, Ratkovský, Mahušek, Stein, Vukićević

V Zubří jsme sice prohráli o 4 branky, ale i tak postupujeme do 2.kola EHF European Cupu, ve kterém se střetneme s italským mistrem Junior Fasano!

První utkání dvojzápasu ovládlo na domácí palubovce Brno 28:22, díky čemuž se dostalo do velmi výhodné pozice. Skóre se totiž sčítá dohromady a postupuje úspěšnější z obou týmů.

Začátek odvety byl svázán nervozitou a na domácích to bylo vidět, brzo se dostali do dvougólového manka. To se ale zanedlouho smazalo, a to dokonce tak výrazně, že se po zbytek prvního poločasu hrálo v režii domácích, kteří si vypracovali čtyřbrankový náskok. Do šaten se šlo nakonec za stavu 14:11 v prospěch Zubří.

Úvod druhého poločasu se nesl v podobném duchu jako samotný začátek utkání. Po sérii nepřesností Zubří nejen, že přišlo o vedení, ale také opět prohrávalo. Od stavu 20:20 se do toho však domácí pořádně opřeli. Museli totiž stále smazat šest branek Brna z prvního duelu.

Díky povedené pasáži se dostali do pětigólového vedení, ale víc nepřidali. Ke konci utkání už bylo jasné, že se manko domácím zvrátit nepodaří, naopak Kénik si užíval poslední chvilky. Sice Brno padlo 28:32, i tak ale slaví postup do dalšího kola, kde se střetne s italským mistrem Junior Fasano.

Celkové skóre série:

HC ROBE Zubří 54:56 SKKP Handball Brno


Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno: “Musím říct, že ten zápas měl neočekávaný průběh. Dokázali jsme se připravit na zuberské hráče z první lajny, bohužel po prostřídání jsme si vylámali zuby na mladých hráčích. Věděli jsme, že pokud chceme postoupit, musíme tady předvést dobrý výkon. Dařilo se nám držet pohodlný polštář během první půlky. Druhou jsme začali dobře, pak ale jsme měli jedno slabé místo. Ukázala se důležitost šíře kádru. Na konci jsme byli soustředění a pohlídali si to. Pro mě to byl dnes zápas velice speciální, protože jsem stál proti člověku, který mi v házené hodně pomohl. Pro mou kariéru a pro mě udělal skoro nejvíce ze všech a jsem mu za to hrozně vděčný. Pro mě to byl velký zážitek, je to velký den pro náš klub, zasloužili jsme si to. Pomohli nám naši fanoušci, kteří byli slyšet.”

Peter Dávid, trenér HC ROBE Zubří: “Díky za příjemná slova od Pavla. My jsme zažili turbulentní zápas. Měli jsme nějakou představu, myslím, že nám to i vyšlo. Měli jsme každou chvíli nějaký výpadek. Nebylo to ani hrou Brna, spíš šlo o naši netaktičnost. Jako již tradičně nám nevyšel vstup do druhého poločasu, uletělo nám to. Brno má zkušené hráče, čehož využili. Pak tam poslali mladé hráče a my jsme se do zápasu vrátili. Museli jsme na závěr riskovat a otevřeli jsme to a dostali jsme rozhodující gól.”

Dejan Kukulovski, levá spojka SKKP Handball Brno: “Byl to dobrý, ale těžký zápas. My jsme neměli moc času na přípravu, celkově dva dny. Dobře jsme se připravili. V zápase byly nějaké chyby, jdeme ale dál. Děkuji Zubří za fair play zápas.”

Marek Pšenica, levá spojka HC ROBE Zubří: “Byl to vyrovnaný zápas, mohli jsme odskočit, to se nám ale nepovedlo. Děkujeme fanouškům za atmosféru, bylo to skvělé.”


ROBE Aréna Zubří 
sobota 13. 4. 2024 | 18:00

HC Zubří
31:24
(15:13)

SKKP Handball Brno
STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno
33:26
(20:15)

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha
28:23
(8:16)

SKKP Handball Brno