neděle 10. 9. 2023 - | Filip Chalupa

Z Otvíráku se vracíme posilněni o dva body!

Zimní stadion Lovosice
neděle 10. 9. 2023 | 19:15

HK FCC Město Lovosice

24:25
(12:16)

SKKP Handball Brno

TOP 3 střelci

Hniďák 8, Kupa 5/3, Mizera 5

Sestava

Adamík, Günl, Dohnal - Ouředník, Pokorný, Kupa, Chotěborský, Motl, Hniďák, Dikhaminjia, Lukáč, Vojíř, Horák, Stach, Heřmanovský, Mizera

Vyloučení

3:4 (ČK: Tóth)

Sedmimetrové hody

3/4 – 1/2

Diváci

2236

TOP 3 střelci

Kocich 5, Vukićević 5/1, Sekulić 4

Sestava

Pyško, Chmela - Mahušek, Matsuoka, Kocich, Ratkovský, Tóth, Sekulić, Vomáčka, Burget, Kukulovski, Žvak, Stein, Zahradníček, Bosák, Vukićević

Desátý ročník Otvíráku sezóny v Lovosicích ovládlo Královo Pole.

Klíčový byl pro vývoj utkání velmi dobrý začátek hostů. Brno si drželo vedení a první poločas skončil čtyřbrankovým rozdílem. I v tom druhém bylo Královo Pole stále o krok napřed. Vítězství si ale výrazně zkomplikovalo v samém závěru. Brněnští nebyli schopni vstřelit branku a kupili množství technických chyb. Lovci se dotáhli na rozdíl jedné trefy, ale na více už nezmohli. Jihomoravané vyhráli těsně 25:24 a odvezli si do Brna dva body!

Zajímavost zápasu: Družina Pavla Hladíka je teprve druhá, která dokázala porazit Lovosice na Otvíráku, jako první se to podařilo Plzni v loňské sezóně!

Nejlepší střelec: Nejlepším střelcem byl překvapivě lovosický Marek Hniďák. Prosadil se hned osmkrát. Další čtyři hráči skórovali pětkrát.

Mládí vpřed: Po půlroční pauze se do domácí sestavy vrátil Pavel Vojíř, který oživil hru Lovců a vstřelil dvě branky. V hostujícím dresu si první extraligový start připsalo levé křídlo Tomáš Vomáčka.

Co výsledek znamená: Brno ukazuje svou sílu a zapisuje si další dva body. Celkově má tedy čtyři. Naopak Lovosice ještě nevyhrály a musí přidat.

Pozápasové ohlasy trenérů:
Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice:

„Bohužel mělo utkání podobný průběh jako to v Plzni, i když v obraně jsme se zlepšili. V úvodu sezony nás limituje úspěšnost střelby v útoku. Šance si vypracujeme, ale dáme jen polovinu z nich. S tím je těžké vyhrát. Oba brankáři dnes chytali skvěle, za což je musím pochválit. Musíme makat dál a časem se to zlomí.“

Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno:

„Jsme šťastní, že jsme zde vyhráli, bylo to hodně náročné. Lovosicím jsme sice zkazili jejich famózní oslavy, ale nedá se nic dělat. Chtěl bych poděkovat týmu a jsem rád, že dnešní výhru můžu darovat mé manželce k našemu dvanáctiletému výročí.“


Další domácí utkání čeká házenkáře Králova Pole ve středu 13.9., kdy od 18 hodin přivítá, v malé STAREZ Aréně Vodova, Nové Veselí.

STAREZ Aréna Vodova (malá hala) 
pátek 19. 4. 2024 | 18:00

SKKP Handball Brno
33:26
(20:15)

Dukla Praha
Sportovní centrum Řepy 
sobota 27. 4. 2024 | 15:00

Dukla Praha

VS

SKKP Handball Brno